Menu Sluiten

Advies Laadstation Elektrische Auto

Zoekt u een flexibele elektrospecialist met ervaring? Elektro Wouters bouwt al meer dan veertig jaar aan zijn reputatie. Kwaliteit en service aan een eerlijke prijs: dat zijn onze kernwoorden.

02184530218453

More info

tags: Oplaadpaal Elektrische Auto Antwerpen – Leveranciers Laadpalen – Handelaars Oplaadpaal Elektrische Auto Antwerpen – Laadpalen Regio Beerzel – Bedrijven Laadpalen – 

Wenst u meer info over advies laadstation elektrische auto kijk dan vlug op https://www.elektrowouters.be/ | Advies Laadstation Elektrische Auto

Laadpalen Advies: Alles wat je moet weten over het Laadstation voor Elektrische Auto´s

De populariteit van elektrische auto´s is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Dit komt door de toenemende bewustwording rondom klimaatverandering en het streven naar een duurzamere wereld. Steeds meer mensen stappen over op elektrisch rijden en daarmee groeit ook de vraag naar laadpalen en laadstations. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een laadpaal en een laadstation? En waar moet je op letten bij het kiezen en installeren van een laadpaal of laadstation voor jouw elektrische auto? In dit artikel geven we je advies en tips over het kiezen van het juiste laadstation voor jouw elektrische auto.

Wat is een laadpaal en een laadstation?

Allereerst is het belangrijk om het verschil tussen een laadpaal en een laadstation uit te leggen. Een laadpaal is een punt waar je jouw elektrische auto kunt opladen. Dit kan zowel thuis als op openbare plaatsen zijn. Een laadstation daarentegen is een combinatie van meerdere laadpalen, die op één plek zijn geïnstalleerd. Het wordt vaak gebruikt op locaties waar meerdere elektrische auto´s tegelijkertijd kunnen worden opgeladen. Een laadstation kan dus meerdere laadpalen bevatten en daarmee meer capaciteit bieden voor het opladen van elektrische auto´s.

Tips bij het kiezen van een laadstation

Bij het kiezen van een laadstation voor jouw elektrische auto zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Hieronder hebben we een aantal handige tips op een rijtje gezet.

 1. Laadsnelheid
  De laadsnelheid van een laadstation is één van de belangrijkste factoren om rekening mee te houden. Hoe hoger de laadsnelheid, hoe sneller jouw elektrische auto wordt opgeladen. De laadsnelheid wordt aangeduid in kilowatt (kW). Een laadstation kan een laadsnelheid hebben van 3,7 kW tot wel 22 kW. Hierbij geldt dat hoe hoger de laadsnelheid, hoe duurder het laadstation.

 2. Aantal laadpunten
  Als je verwacht dat er meerdere elektrische auto´s gebruik zullen maken van het laadstation, is het belangrijk om te kijken naar het aantal laadpunten. Het aantal laadpunten kan variëren van 2 tot wel 10 punten per laadstation. Houd er rekening mee dat hoe meer laadpunten, hoe hoger de prijs van het laadstation.

 3. Slim laden
  Sommige laadstations bieden de mogelijkheid voor slim laden. Dit houdt in dat de laadsnelheid wordt afgestemd op het beschikbare vermogen en de duurzaamheid van energie. Hierdoor wordt het netwerk minder belast en kun je profiteren van goedkopere daluren voor elektriciteit.

 4. Locatie
  Bij het kiezen van een laadstation is het ook belangrijk om goed te kijken naar de locatie. Wil je het laadstation thuis installeren of juist op een openbare plaats? Voor thuis is het aan te raden om te kiezen voor een laadpunt met een lager vermogen, omdat je meestal niet meer dan één elektrische auto hebt. Voor openbare plaatsen is het juist handig om te kiezen voor een laadstation met meerdere laadpunten en een hoger vermogen.

 5. Kosten
  Tot slot is het belangrijk om rekening te houden met de kosten van een laadstation. De prijzen kunnen variëren van enkele honderden euro´s tot duizenden euro´s. Houd er rekening mee dat je naast de aanschafkosten ook rekening moet houden met de installatiekosten en eventuele abonnementskosten.

Installatie van het laadstation

Als je eenmaal het juiste laadstation hebt gekozen, is het tijd voor de installatie. Het is hierbij belangrijk om rekening te houden met de volgende zaken:

 1. Beschikbare ruimte
  Een laadstation neemt natuurlijk ruimte in beslag. Zorg er daarom voor dat er voldoende ruimte beschikbaar is voor de installatie van het laadstation. Houd ook rekening met de afstand tot de meterkast.

 2. Verbinding met het netwerk
  Om gebruik te kunnen maken van een laadstation, moet deze verbonden worden met een netwerk. Dit kan via een reguliere stroomaansluiting, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor een slimme laadpaal die via wifi of 4G verbonden is.

 3. Veiligheid
  Veiligheid staat voorop bij het installeren van een laadstation. Zorg er daarom voor dat de installatie wordt uitgevoerd door een gecertificeerd installateur en dat alle veiligheidsvoorschriften worden nageleefd.

Conclusie

Het kiezen en installeren van een laadstation voor jouw elektrische auto vergt wat onderzoek en planning. Het is belangrijk om rekening te houden met de laadsnelheid, het aantal laadpunten, de locatie en de kosten van het laadstation. Kies altijd voor een gecertificeerd installateur en zorg voor de nodige veiligheidsmaatregelen bij de installatie. Met het juiste laadstation kun je zorgeloos genieten van jouw elektrische auto en draag je tegelijkertijd bij aan een duurzamere wereld. Voor meer informatie en het kopen van een laadstation kun je terecht op onze website elektrowouters.be/laadstation-elektrische-auto.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Advies laadstation elektrische auto

!–StopPubText–>.