Menu Sluiten

Prijzen Laadstation Elektrische Auto

Zoekt u een flexibele elektrospecialist met ervaring? Elektro Wouters bouwt al meer dan veertig jaar aan zijn reputatie. Kwaliteit en service aan een eerlijke prijs: dat zijn onze kernwoorden.

02184530218453

More info

tags: Oplaadpaal Elektrische Auto Antwerpen – Leveranciers Laadpalen – Handelaars Oplaadpaal Elektrische Auto Antwerpen – Laadpalen Regio Beerzel – Bedrijven Laadpalen – 

Wenst u meer info over prijzen laadstation elektrische auto kijk dan vlug op https://www.elektrowouters.be/ | Prijzen Laadstation Elektrische Auto

Laadpalen Prijzen: Wat Kost Een Laadstation Voor Een Elektrische Auto?

Als je overweegt om een elektrische auto aan te schaffen, is het belangrijk om ook na te denken over de laadmogelijkheden voor je nieuwe voertuig. Een eigen laadstation thuis kan veel voordelen bieden, zoals gemak en kostenbesparing. Maar hoe zit het met de prijzen van laadpalen en laadstations voor elektrische auto´s? In dit artikel duiken we dieper in op de kosten en baten van deze investering.

De verschillende soorten laadpalen

Voordat we ingaan op de prijzen, is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten laadpalen en laadstations zijn. De meest voorkomende zijn:

  • Wandmodellen: deze worden aan de muur bevestigd en hebben een vaste kabel.
  • Palen: deze staan op zichzelf en hebben een vaste kabel of een stopcontact waar je een oplaadkabel aan kunt bevestigen.
  • Openbare laadpalen: deze vind je op openbare plaatsen zoals parkeerterreinen en tankstations.

Kosten van een laadpaal of laadstation

De kosten van een laadpaal of laadstation kunnen sterk variëren, afhankelijk van het merk, de functies en de installatiekosten. Over het algemeen kunnen we de volgende richtlijnen geven voor de prijzen van laadpalen en laadstations:

  • Een eenvoudig wandmodel kost gemiddeld tussen de €500 en €1000.
  • Een paalmodel met een vaste kabel kost gemiddeld tussen de €1000 en €2000.
  • Een paalmodel met een stopcontact kost gemiddeld tussen de €2000 en €3000.
  • Een openbare laadpaal kan variëren van €1500 tot €5000, afhankelijk van de locatie en installatiekosten.

Installatiekosten en subsidies

De kosten voor de installatie van een laadpaal of laadstation kunnen ook aanzienlijk verschillen. In sommige gevallen kun je de installatie zelf doen, maar in de meeste gevallen is het verstandig om een professioneel bedrijf in te schakelen. De gemiddeldeinstallatiekosten liggen tussen de €500 en €1000.

Gelukkig zijn er ook verschillende subsidies beschikbaar die deze kosten kunnen verlagen. Zo biedt de overheid in Nederland de Subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) aan, waarbij je 30% van de kosten voor de aanschaf en installatie van een laadpunt kunt terugkrijgen, met een maximum van €1000 per aansluiting. Daarnaast zijn er ook gemeentelijke subsidies beschikbaar, dus het loont zeker de moeite om informatie in te winnen bij jouw gemeente.

Terugverdientijd

De belangrijkste vraag die je waarschijnlijk hebt, is hoe lang het duurt voordat je de kosten voor een laadpaal of laadstation hebt terugverdiend. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals het aantal kilometers dat je per jaar rijdt, de tarieven van je energieleverancier, eventuele subsidies en de prijs van elektriciteit.

Uit een onderzoek van Stedin, een netbeheerder in Nederland, blijkt dat de terugverdientijd gemiddeld tussen de 3,5 en 8 jaar ligt, afhankelijk van het model en de energiekosten. Dit is gebaseerd op een gemiddelde jaarlijkse reisafstand van 15.000 km. Hoe meer je met je elektrische auto rijdt, hoe sneller je de kosten zult terugverdienen.

Conclusie

De kosten voor een laadpaal of laadstation voor een elektrische auto kunnen aanzienlijk variëren, maar met behulp van subsidies en een goede berekening van de terugverdientijd kan deze investering zeker de moeite waard zijn. Het biedt niet alleen gemak en onafhankelijkheid van openbare laadpalen, maar kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren op lange termijn.

Wil je meer informatie over laadpalen en laadstations? Elektro Wouters biedt een breed scala aan laadoplossingen voor zowel thuis als voor bedrijven. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie: https://www.elektrowouters.be/laadstation-elektrische-auto.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Prijzen laadstation elektrische auto

!–StopPubText–>.