Menu Sluiten

Laadstation Elektrische Auto

Zoekt u een flexibele elektrospecialist met ervaring? Elektro Wouters bouwt al meer dan veertig jaar aan zijn reputatie. Kwaliteit en service aan een eerlijke prijs: dat zijn onze kernwoorden.

02184530218453

Laadstation Elektrische Auto in Antwerpen.

Voor de aanschaf van een laadstation voor uw elektrische auto kan u uitstekend terecht bij Elektro Wouters NV, gevestigd in Beerzel, provincie Antwerpen. 

Dit bedrijf is niet alleen gespecialiseerd in diverse elektriciteitswerken, maar ook in de installatie van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen. Met hun hulp hoeft u niet langer ver te zoeken naar een plek om uw elektrische auto op te laden. 

Voor alle soorten elektriciteitswerken kunt u bij hen terecht. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met hen opnemen via telefoonnummer 015 75 56 81 of via e-mail op info@elektrowouters.be.

Het lijkt erop dat de wereld aan het begin staat van een ware revolutie op het gebied van el.

More info

tags: Laadpalen – Leveranciers Laadpalen – Handelaars Laadpalen – Laadpalen Regio Beerzel – Bedrijven Laadpalen – 

Wenst u meer info over laadstation elektrische auto kijk dan vlug op https://www.elektrowouters.be/ | Laadstation Elektrische Auto

Domotica | Stopcontacten | Laadpalen | Netwerkbeheer | Verlichting | 

Laadstation Elektrische Auto – Alles wat je moet weten

De elektrische auto is een ecologische en steeds meer geaccepteerde vervoersoptie, en het aantal liefhebbers van deze technologie groeit rap. Elk voertuig dat elektrisch aangedreven wordt, moet worden opgeladen om te werken, en voor dat doel zijn er laadstations nodig. In dit blog bespreken we wat het precies is en wat de mogelijkheden zijn.

Wat is een laadstation?

Een laadstation is een elektrische laadoplossing die dient om elektrische voertuigen op te laden. Het station bestaat uit een lader en een laadpunt. De lader levert energie aan de batterij van het voertuig. Het laadpunt, ofwel de connector, maakt de verbinding tussen het voertuig en de lader. Er zijn verschillende soorten laadstations, afhankelijk van de specificaties van het voertuig en de oplaadbehoeften.

Laadstation-types

Er zijn dried-en-veertig types laadstations, maar de meest voorkomende zijn:

AC-netwerkstations

AC-netwerkstations staan ook bekend als “normaliter” ofwel “reguliere” stations. Deze stations zijn geschikt voor de meeste elektrische voertuigen, zoals personenauto’s, bestelbussen en motorfietsen. Ze hebben één of meer laadpunten, waar gebruikers hun voertuig kunnen aansluiten. De beste optie voor draadloos opladen is via een AC-netwerkstation.

DC-snelle-lader

DC-snelle lader of DC Fast Charger is geschikt voor sneller opladen dan met een AC-netwerkstation. Met zo´n station is het mogelijk om het voertuig in een kortere tijd op te laden dan met een netwerkstation. Zo´n station is voornamelijk geschikt voor elektrische auto’s.

Draadloze oplaadstations

Draadloze oplaadstations zijn ook wel bekend als Inductive Charging System, wat betekent dat het station niet direct gekoppeld is aan een elektrisch voertuig. In plaats daarvan gebruikt het station een inductiekit om energie over te dragen naar de batterij van het voertuig. Afhankelijk van het type lader kan het erg handig zijn om de lader vanuit de auto te laten installeren.

Solaire oplaadstations

Solaire oplaadstations zijn stroomvoorzieningen die gebruik maken van zonlicht om elektrische voertuigen op te laden. Het is een milieuvriendelijke oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen. Er zijn ook combinaties van netwerkstations en solaire oplaadstations, wat een efficiënte en duurzame optie biedt.

Voordelen van laadstations

Hogere accuduur

Een belangrijk voordeel van een laadstation is dat het de accuduur van het voertuig verhoogt. Bij het opladen kunnen de batterijen worden opgeladen tot het hoogste niveau, waardoor ze langer kunnen worden gebruikt. Bovendien helpt het opladen ook bij het onderhoud van de batterijen, waardoor ze langer meegaan.

Geen verlies van energie

Een ander voordeel van elektrische voertuigen is dat ze geen verlies van energie ervaren, omdat de energie rechtstreeks van het laadstation naar de batterijen wordt geleverd. Dit betekent dat de energie die wordt opgewekt niet wordt verspild, waardoor er ook geen verlies van energie is.

Minder CO2-uitstoot

Omdat elektrische voertuigen geen brandstof nodig hebben om te werken, produceren ze ook geen schadelijke gassen of vervuiling. Daarom verminderen ze de uitstoot van CO2, die verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde.

Veiligheid

Laadstations zijn ook veiliger dan brandstoftoevoer, omdat er geen storingen kunnen ontstaan. Daarnaast zijn er geen manuele operaties vereist voor installatie of bediening van zo´n station.

Laadstations bij Elektrowouters

Elektrowouters biedt laadstations, waaronder laadpalen voor alle soorten elektrische voertuigen, zoals elektrische auto´s, bestelbussen en motorfietsen. Ze bieden oplaadoplossingen en accessoires voor elk type voertuig, waaronder AC-netwerkstations, DC-snelle laders, draadloze oplaadstations en zelfs solaire oplaadstations.

Bekijk hun laadstation-elektrische auto pagina voor meer informatie. Hier vind je alle producten die je nodig hebt om je auto te laten opladen. Of je nu thuis of op reis bent, je kunt altijd een laadoplossing vinden die bij je behoeften past.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Laadstation elektrische auto

!–StopPubText–>.